SUPER BOY DOET NAAM EER AAN IN ZILVEREN STAKES

De draf- en renbaan Duindigt kende afgelopen zondag een mooi programma, hoewel de volbloeds verstek lieten gaan. Hoofdnummer was een versie van de Zilveren Stakes, welke op spectaculaire wijze in het voordeel werd beslecht van Super Boy. Die leek te zijn geklopt door favoriet Dante de Linde (André Bakker), maar wist uiteindelijk fantastisch terug te knokken in een boeiende apotheose.

Super Boy superieur [] Super Boy stak volgens trainer Henk Grift nog niet eens in zijn beste vorm en kreeg ook nog eens te maken met een lekke band, dus afgewacht moet worden tot welke stunts de vierjarige hengst allemaal nog meer in staat is. Als driejarige werd hij al tweede in de klassieke St. Leger te Gelsenkirchen en vermoedelijk zal Henk Grift het partnerschap met John de Leeuw wel een vervolg willen geven. De Hoofddorper won tot dusverre al zijn drie starts met de hengst.
Meest succesvolle trainer was zondag Jan van Dooyeweerd, die zelf twee winnaars reed, maar rechterhand Ruud Pools de eerste winst voor de stal zag binnenhalen. Hij reed Yankee Attack voor de Zandvoortse slager Peter Wisker bij zijn eerste optreden naar de bloemen.
Jan van Dooyeweerd reed twee winnaars. Eerst was er een triomf met de Franse ruin Prince Rossignol. Opvallend genoeg was het de eerste zege voor dit paard, die zowel in ons land als in zijn geboorteland grossierde in tweede plaatsen. Ook de tweede winst beurde Van Dooyeweerd met een Fransman, maar voor Quito de Mai was zijn optreden op Duindigt slechts een leuk opstapje. De hengst gaat binnenkort weer naar zijn vaderland om er met Van Dooyeweerd op het grote geld te jagen.
Niels Jongejans boekte in ons land zijn zesde seizoenzege en is daarmee tot dusverre de meest succesvolle leerlingpikeur dit jaar. De Assendelver reed dit keer Umberto naar de winst, een ruin die als groot outsider was vertrokken. Jongejans, ooit een uiterst talentvol doelman, sprak vooral van een 'leerzaam ritje'. Voor Umberto was het, na 35 starts, pas de tweede zege.

Twee jaar geleden won de ruin met een andere leerling, Wim van der Mespel. Umberto bleef voor de favoriete Yewel Summerland, een merrie die vermoedelijk haar loopbaan in het noorden van Europa zal voortzetten.
Gert-Jan de Vries heeft de smaak te pakken. Een week geleden won hij voor de eerste maal op eigen bodem, een week later vestigde hij met Trevor Baldwin opnieuw de aandacht op zich. De zege kwam met overduidelijke marge tot stand. In één week tijd heeft de verzorger van Russel November zich aan kop van het amateurklassement genesteld, al moet hij die positie delen met onder anderen Dicky Hof en Wouter de Reus. Naast de winst van De Vries leverde stal Langeweg nog een winnaar. De Italiaanse merrie Lacoste Bi bleef ook in haar tweede start ongeslagen met Hugo Langeweg jr, die inmiddels alweer zo'n dertig zeges boekte gedurende het jaar 2008.
Voor Wishful Hope was er de derde winst in zijn loopbaan. De hengst werd in tegenstelling tot bij zijn eerste twee triomfen niet door Hans Crébas gereden, maar weer door diens werkgever Jeroen Engwerda. De stal uit Biddinghuizen oogt al langere tijd in prima vorm. Dat bewees ook ruim twintig minuten later Piet Solleveld, die voor de tweede maal op rij won met Tepee River, die door zijn eigenaar ook vaak langs het strand wordt getraind.
De tweede koers voor de amateurs werd een prooi voor Utah Alki. Het was de derde winst op rij voor de gewezen kortebaankampioene, die nu werd gereden door de Zwaanshoekse Hiltje Tjalsma. Deze was nog nooit buiten de prijzen met de in Medemblik opgegroeide merrie.