TAFERELEN OP GELSENKIRCHEN

GELSENKIRCHEN – In Gelsenkirchen werd zondag een merkwaardige koersdag afgewerkt, waarbij torenhoge favorieten en outsiders elkaar afwisselden. Meest opvallend was echter het late terugtrekken van de grote favoriet Hollys Boy in een van de hoofdnummers. Nadat zijn verzorgster hem even alleen had gelaten, bleek de draver na terugkeer onder meer bloedsporen te vertonen.
De ruin stond dermate apatisch in de stal, dat door eigenaar Peter Erwig uit voorzorg werd besloten de ruin niet te laten starten. Ter controle werd door de dienstdoende dierenarts uiteraard meteen een bloed- en urinemonster afgenomen. De koers werd uiteindelijk gewonnen door de elf jaar oude Belg Jap For Ever met Lieven de Groote in de sulky.
Een Nederlandse zege was er voor Maaike Jansen, die met Soleil in een tijd van 1.17,3 de montékoers won, ondanks een starthandicap. Ook de Nederlandse trainers Simon Woudstra en Henk Grift turfden een zege. Voor laatstgenoemde won de snelle merrie Flying Wood met Roland Hülskath. Woudstra zag Prince de Potigny met Hans Theo Giesel in de beginnersklasse winnen in een veelbelovende 1.16,8.