LANGEWEG JR STERK IN ALKMAARSE SNEEUWJACHT

Voor de rijders die een stap overwegen naar Zweden of Noorwegen was het een leerzaam Paasweekeinde. Ook in Alkmaar joeg de sneeuw bij vlagen over de baan. De man die in Noorwegen zijn grootste succes ooit boekte, kon op Paasmaandag het beste met die omstandigheden overweg. Hugo Langeweg Jr won liefst vier koersen.

Typisch Typical Meadow [] De meeting was gesponsord door Henk Geels Evenementen en Wibona BV, waarbij iedere winnende combinatie werd voorzien van een grote kruiwagen met producten. Met name Langeweg jr had wel oog voor de traktaties, want hij won meteen met Yin Summerland, die in Alkmaar wat aan het vertrouwen mocht werken. In de derde koers voerde Langeweg King Arthur voor Henk Mulder naar de bloemen. De eigenaartrainer zond de hengst onlangs in een laatste poging naar Langeweg. “Dan zie je wat voor een vakman Hugo is, want in de paar maanden dat hij daar staat, wint hij al drie keer.”
Naast Yin Summerland stuurde de Schagerbrugse stal nog een winnende zoon van Out of the Blue (en van fokker Bram Kooy) naar Alkmaar, Yewel Summerland. Het halfbroertje van Derbywinnaar Time Out hoefde zich ogenschijnlijk nauwelijks in te spannen. Het was de opmaat van het grootste dagsucces van de Schagerbrugger, de winst in de Grote Paasprijs, een koers waarvan de naam van junior nog niet op de erelijst stond. Typical Meadow nam revanche voor vorig jaar, toen hij derde werd achter Patty Shoeing. Nu waren de rollen precies omgedraaid. Inmiddels is Typical Meadow eigendom van de regionale eigenarengroep De Moneymakers, die in Mistral Wiba destijds een eerste koerspaard bezaten.
Voor de vijfde zege van de kampioensstal zorgde in de afsluitende amateurkoers Vouriante, die gereden werd door amateur Gert Jan de Vries. Voor hem was het de eerste winst in eigen land, al was hij in Duitsland wel al drie maal succesvol.
Wolment Schermer imponeerde met een zege in handen van Hans Crébas. “De eigenaren Siem de Jongh en Gerard Hoetmer komen hier uit de omgeving, vandaar dat we vandaag hier aan de start kwamen. Met haar lange loop moet ze wat rustig op de been gebracht worden, maar ik had genoeg vertrouwen in de merrie om te wachten tot de laatste kilometer”, meldde Crébas over de klasserijke merrie.
Koos Minck mocht zich als eigenaar twee keer melden. Eerst was er de winst van Walker Vrijthout met Tom Kooyman. Vervolgens was ook Upcoming River voor Minck present bij de huldiging. De Lisserbroeker toonde zich vooral content met de enorme bokaal die hij uit handen van Henk Geels ontving.
Syrene Promise tekende voor een zege met de Zandvoortse Annemiek Beekman en de montédraverij werd eenpure machtsdemonstratie van Swiebertje Kes met Susan Wiedijk. Niels Jongejans verstevigde zijn positie als beste leerling op Alkmaarse bodem met een nieuwe zege van Sjef Boko.