ORANJE WEER SUCCESVOL

DINSLAKEN – De Dinslakener drafbaan aan de Bärenkamp is al jarenlang een prachtige uitvalsbasis voor Nederlandse trainers en rijders. Dat was afgelopen maandagavond al niet anders. Zo was Sjef Boko met Zaankanter Niels Jongejans de snelste winnaar.
Zenito Hanover is een paard dat in Dinslaken nauwelijks meer te kloppen lijkt. Onze landgenoot Gerrit Gommans schreef met de draver maandag de elfde winst op rij bij. Verrassend was dat dus niet, want Zenito Hanover was het 'paard van de dag' op de baan van Dinslaken.
Ook Yvonne Wagenaar turfde een zege. Met Höwings Lausejunge won de dochter van de voormalige kampioenspikeur Jan Wagenaar op overtuigende wijze.
Sjef Boko ging bij zijn geboorte weliswaar als Duitser de boeken in, maar kwam er zelden in actie. Na 2003 meldde de pupil van Nanno Mulder, die er ooit zijn eerste zege als rijder mee boekte, zich nog één keer in Duitsland. Dat leverde toen een tweede plek op. In handen van Niels Jongejans was er maandag een zege weggelegd voor de altijd vlot vertrekkende draver, die in 1.17,5 de snelste tijd van de avond neerzette. Jongejans won de voorbije maanden op Alkmaar al drie keer met de acht jaar oude zoon van Iza Biza Boko.