THOR BOSHOEVE VERRAST

GELSENKIRCHEN – Tijdens de donderdagavondmeeting op de baan van Gelsenkirchen waren drie Nederlandse rijders succesvol. Jim Gommans, Reinier Feelders en Robin Bakker namen bloemen mee huiswaarts. De zege van de schimmel Thor Boshoeve met Feelders was op zich niet zo verrassend, maar omdat hij werd gevolgd door enkele outsiders, leverde dat zelfs een kwartetjackpot op.
Voor trainer Gerhard Holtermann waren er twee winnaars. De Duitser die tegenwoordig het merendeel van de Vibelzee-dravers traint, zag Michael Schmid Admiral As naar de winst rijden, terwijl de bewierookte Macadam Cowboy zijn tweede optreden onder het zadel met Marisa Bock ook in winst omzette. De Defi d'Aunou-zoon won vorig jaar nog de Grote Prijs der Lage Landen op Duindigt met Jos Verbeeck in de sulky.
De meeting werd geopend met een zege voor Udeo Kandia, die sinds 2006 niet meer had gewonnen en met Jim Gommans zijn record met liefst 1,3 seconden aanscherpte. Lilli's Way won in handen van Robin Bakker. De combinatie vertrok snel, drukte vervolgens het tempo en won uiteindelijk overtuigend.