SOUTENEUR WINT HOOFDNUMMER

DINSLAKEN – Souteneur was vorig jaar een revelatie op de Nederlandse banen. De pupil van Mieke van der Meer won aan de lopende band en deed dat ook nog eens in heel aantrekkelijke koersen. Geen wonder dat de draver het inmiddels wat moeilijker heeft om te winnen, de tegenstand wordt immers steeds zwaarder. Maandag was het in Dinslaken toch weer eens zo ver.
Souteneur haalde uit in één van de hoofdnummers van de dag, waarbij amatrice Gretha Posthumus voor de zege tekende. Ze was overigens niet de enige Nederlandse deelnemer die bloemen meenam op deze tweede meeting in twee dagen van Dinslaken.
De winst van Zenito Hanover met Gerrit Gommans was de meest opmerkelijke. De combinatie werd bij de start voor de wielen gereden door Don Kingswood met Frank Kelm, galoppeerde heel kort, maar keerde al snel weer terug aan kop van het veld. Dat Don Kingswood als eerste de meet bereikte, deed niet meer terzake. Toen was al duidelijk dat hij uit de uitslag zou verdwijnen. Naast de winst vanachter de groene tafel met Zenito Hanover won Gommans ook met Angel of Life. Het was de eerste winst van de draver in een drie starts lange loopbaan. Bloemen waren er ook voor Jojo Sigero met Reinier Feelders en dat was nauwelijks een verrassing. Het was voor hem namelijk de vijfde winst op rij.