NEDERLANDERS OP STOOM…

GELSENKIRCHEN – Het hoofdnummer in Gelsenkirchen ging donderdagavond naar Hollys Boy, die ook regelmatig in ons land actief is. De ruin, nu gereden door de Duitse amateurkampioen Frank Eickmann, was recentelijk bijvoorbeeld nog tweede in Wolvega achter Starfighter LM. De runner up van een Duitse Breeders Crown nadert de ton aan winsom met rasse schreden.
De eerste winnaar van de avond was Theo Diabolo met Simon Woudstra, die na een ritje in het 'dodenspoor' een sterk slotakkoord kende en op karakter terugvocht na ogenschijnlijk geslagen te zijn geweest. Ook Ronald Hauber heeft zijn stal goed in orde. Hij nam met Kaylee Action vlot de kop en profiteerde bovendien van de vele galoppades bij de concurrentie.
Amateur Gijs van den Bor boekte de derde winst op rij met zijn snelle Uniek Buitenzorg. Bijzonder rap was ook Volann Rich met Robin Bakker, terwijl Maestro November met Ria de Bruyn een vliegende start kende. Een furieuze opening in 1.12,9 was genoeg om het veld verder te dicteren. Al met al weer een succesvolle avond voor de Nederlandse delegatie.