WESTER WINT BREEDERS CROWN

MÜNCHEN – Voor de jeugdige Rick Wester zal de elfde november 2007 altijd een memorabele dag blijven. De Alkmaarder boekte zijn misschien wel meest gedenkwaardige winst tot dusverre, door met Bagley de Breeders Crown voor tweejarige hengsten en ruins te winnen. Een nieuw succes ook voor trainer Arnold Mollema.
Bij de merries kon Wester nog geen rol van betekenis spelen met Viva Maria As. In het miniveldje vertrokken Ini Lou en de door Paul Wals gefokte Abani W als de grote favorieten. Het duo bleek ook de sterkste in deze met 26.750 euro gedoteerde koers en nam in de slotfase afstand van de rest van het veld. Uiteindelijk was de merrie van Marion Jauss de sterkste van de twee. Ini Lou is een dochter van de winnares van de Duitse Merrie Derby, INXS of Fire. De tijd van 1.19,5 was niet bijzonder.
Bij de hengsten en ruins was het dus Bagley, een halfbroertje van Peter Strooper's Derbywinnaar Lotis Photo, die overtuigend won. In de slotfase bleek een landgenoot de voornaamste concurrent voor Wester, maar Sir Hajo kwam niet verder dan een tweede plaats. Nederlandse rijders domineerden de laatste jaren wel vaker bij de hengsten en ruins. In 2005 zegevierde Wester's streekgenoot Hugo Langeweg met Russel November, terwijl een jaar eerder Unforgettable met Arnold Mollema succesvol was.