Breeders Crown gaat door; Geef uw buitenlandse paard (geboren in 2017) zelf aan!

Breeders Crown gaat door!
Nu de hengstenhouders zijn gestopt met de eerste inleg voor de Breeders Crown koersen, heeft de Fokkersvereniging deze koersen geadopteerd, met ingang van de K-jaargang. De opzet is veranderd, wegens te kleine velden in de afgelopen jaren. De afdeling van de 2-jarigen komt te vervallen en de 4-jarigen worden bij de 5- t/m 7-jarigen gevoegd. Indien het totaal aantal aangegeven paarden van de hengsten/ruins- en de merrie-afdeling lager is dan 14 stuks, worden de afdelingen samengevoegd en dan wordt het prijzengeld het dubbele van normaal. Alle buitenlandse fokproducten van Nederlandse fokkers kunnen worden ingeschreven. De fokpremies zijn 20 % (minus de gebruikelijke afdracht van 1/20ste deel), ook voor de buitenlandse paarden vanaf de K-jaargang uit 2017! Dit laatste is nieuw voor Nederland: fokpremies voor buitenlandse producten, maar alleen uitbetaald aan Nederlandse fokkers.
Sponsors
We hebben het management van drafbaan Wolvega (Home of the Breeders Crown) gevraagd om een eerste inleg in de pot voor de paarden uit de K-jaargang van 2017 en dat is nu gehonoreerd. Vorige week hebben zij gezorgd voor 4 sponsoren, te weten:
– Victoria Park Wolvega
– BOKO Stables Holland BV
– FLEVO Farm
– anonieme sponsor
Zij doneren elk 2.500 Euro! Dan zit er dus 10 mille in de pot en daar komen dan alle inlegrondes voor de ingeschreven paarden nog bij. De Fokkersvereniging laat alle Nederlandse stamboekjaarlingen uit de K-jaargang inschrijven en betaalt daarvoor in 2 rondes totaal 15 Euro per jaarling. Met ongeveer 130 jaarlingen komt dat neer op een totaal bedrag van bijna 2.000 Euro. Er zit dus om te beginnen zeker al 12 mille in de pot en dat loopt later behoorlijk op, afhankelijk van het aantal ingeschreven paarden. Bij de aanvang is het weliswaar wat minder dan vroeger bij de hengstenhouders, maar het aantal koersen wordt gehalveerd, waardoor het prijzengeld voldoende interessant zal zijn.

Inschrijven
De inschrijving is nu geopend en het moet in deze maand gebeuren. Fokkers van een NL-product uit de K-jaargang hoeven niets te doen. Die worden automatisch ingeschreven. De eerste 2 inlegrondes worden betaald door de Fokkersvereniging.
Veulens uit 2017 met een buitenlands paspoort, die voor minstens de helft zijn gefokt door een fokker met een NL-paspoort, zijn ook startgerechtigd in de toekomstige Breeders Crown koersen. Maar de eigenaar moet nu zelf wel het initiatief nemen en zijn in 2017 geboren veulen bij de sport-afdeling van de NDR inschrijven voor de Breeders Crown-K, met opgave van de naam van het paard, de geboortedatum, zijn nationaliteit en stamboeknummer, plus de namen van de fokker en de eigenaar. Dat moet vóór 1 februari 2018 gebeuren en dat kunt u doen per e-mail of per telefoon naar Mike Hersbach (NDR). Het kost 25 euro per 1 febr. 2018 en 50 euro per 1 juli 2018. De fokker koopt zich daarmee in voor 5 Breeders Crown-koersen (voor 3-jarigen en voor 4- t/m 7-jarigen, met 20 % fokpremie). Het paard kan dus in 5 opeenvolgende jaren in een Breeders Crown koers starten, mits alle inlegrondes zijn betaald. De volgende inlegrondes beginnen volgend jaar, als het paard 2 jaar is geworden. Deze inlegrondes zijn niet veranderd, zie uitschrijving NDR.
Denk erom: wie te laat is, doet niet meer mee!

Op de website van de Fokkersvereniging www.dutchtrotters.nl staat uitvoerige informatie onder Hot Item 1.
Het Bestuur van de Fokkersvereniging