JOHN DE LEEUW VALT, KRABBELT WEER OP ÉN SNELT NAAR DE ZEGE

ALKMAAR – Voor de laatste maal werd voorlopig op de Alkmaarse drafbaan gekoerst op de zondag. Voor veel bezoekers reden de komend seizoen te renoveren accommodatie nog even te bezoeken, getuige de drukte in de totohal. Voor John de Leeuw was het een bewogen dag…

Valpartij en toch dubbele winst

De Hoofddorper is momenteel de meest succesvolle rijder in Alkmaar en boekte in de tweede koers van de dag opnieuw een zege. Vladimir Spirit was hiervoor verantwoordelijk. “Die had ik in de Sweepstakes ook al gereden, dus ik wist wel wat ik aan de hengst had”, aldus de rijder die later met Tailor Made enkele hachelijke momenten beleefde toen hij ten val kwam. De Leeuw wist de merrie echter knap in bedwang te houden, waardoor geen lichamelijk letsel ontstond. De koers werd uiteindelijk een prooi voor Thorwald D met Joop Pool in de sulky.
Hoe fit De Leeuw was, bewees hij in de laatste rit van de dag, waarin hij met Unknown Horse naar de bloemen snelde. De door Bert Leeman getrainde hengst is erg opgeknapt nadat hij werd geholpen aan een ontstoken kies.
Patrick de Haan, wiens optreden tijdens de ’s avonds uitgezonden aflevering van De Reünie helaas beperkt bleef tot wat beeldjes, zette zichzelf in de openingskoers in de kijker. De Barsingerhorner won met favoriet Victoria Transs R, die mede profiteerde van het op stal blijven van de beoogde Langeweg-favoriet Victory My Way.
John Maurix keerde met een winst van Robin Schermer terug naar Elfstedenstad IJlst. De ruin wordt grotendeels door de amateurrijder zelf getraind.
De tweede koers voor amateurrijders leverde winst op voor Fred Handelaar, die voor trainster Chantal Mante kortebaner Tantiffy Oostland naar een licht verrassende winst reed.
De koers over 1100 meter leverde een sensationele winst op voor Panky Neyenrode met Robin Bakker. De ruin van Casper Veldink uit Hoorn wordt klaargestoomd voor het kortebaanseizoen, waarin hij zeker een rol van betekenis gaat spelen. “Maar volgende week mag mijn zoon Peter hem nog een keer in de koers rijden”, aldus de gewezen wodka-importeur.
meer…

Tom Kooyman was als rijder dit jaar op Alkmaar nog niet succesvol geweest, maar maakte dat met een zege via Jaelle Grolloo goed. De merrie won voor de tweede maal op rij, de vorige keer met Ruud Pools, en dat hoeft volgens Kooyman nog niet het einde van haar ‘winning streak’ te betekenen.
Dolf Rieken hevelde onlangs zijn belangen in de Tsjechische drafsport weer over naar ons land. Het leverde een zege op voor Ursela le Blanc, gereden door André Bakker. Voorhouter Rieken ziet weinig progressie van de sport in het voormalige oostblok. “Je hebt er toch wat minder zicht op”, aldus de man die in het verleden in Praag successen vierde met Mastermind Jago.
Lindsey Pegram heeft haar stal in Heiloo momenteel in puike vorm. De oud-Scheveningse liet met Unique Star de concurrentie kansloos, waardoor de hengst zijn successenreeks kon uitbouwen.