HOLLANDERS IN QUAKENBRUCK

Op de recreatieve baan van het Duitse Quakenbrück haalde Ryan G Boko met Sjoerd van der Galien maar weer eens een hoofdnummer binnenboord. De grasbaantopper van dit moment schreef 2500 euro aan prijzengeld bij, na een zege in 1.23,2 over 2200 meter. De tien jaar oude ruin kende ook in deze koers, waarin hij aan 2,30 als favoriet was gestart, weinig tegenstand.
Het was voor de rijder uit Appelscha zondag niet het enige succes. Ook met de door Henk Hamming getrainde You cant be me was hij succesvol. De zoon van de Franse doorstamper Buvetier d'Aunou deed 1.23,2 over de kilometer in een koers over 2200 meter. De koersen in Quakenbrück zijn per definitie altijd goed gedoteerd.
In het plaatsje iets ten oosten van de grens met Groningen was Patrick van Ooyen als rijder twee keer succesvol. Eerst stuurde hij Iron Thunder naar de winst in 1.26,5 voor trainster Birgit Lanfermann. Later was het raak met een paard uit het Haagse entrainement van Bert Leeman. De Imoko-zoon Wish me luck won in 1.24,2 voor eigenaar Imke de Jong.
Bloemen waren er ook voor Dennis Minnema. De rechterhand van trainer Bas Crébas reed good old Sybes Pride in 1.23,2 naar de winst. Een mooi succes voor eigenaar Wiersma, die altijd veel geduld heeft gehad met de inmiddels negen jaar oude hengst die dus nog niet versleten lijkt.