MOOIE WINST DION TESSELAAR

DINSLAKEN – De Nederlandse kolonie was maandag in Dinslaken niet groot, toch waren er tijdens de wekelijkse draverijen weer genoeg oranjegekleurde overwinningen. Dion Tesselaar reed al aan het begin van de avond Yves Boshoeve naar de bloemen, ook voor Richard Hauber en Gerrit Gommans waren er zeges.
Is in Nederland Hugo Langeweg Jr al nagenoeg zeker van de nationale titel bij de pikeurs, in Duitsland is dat bijna niet anders. Michael Nimczyk bouwde zijn twintig zeges grote voorsprong op de regerende titelhouder Roland Hülskath verder uit. Hij won met stalgenoten Lincolns Fire en Lincolns Crown. Ook met Da Vinci SL en Furioso was Nimczyk trefzeker. Concurrent Hülskath hield de schade met Pedro MH en Elias Joy nog enigszins binnen de perken.
Het hoofdnummer ging echter naar een Nederlander. Gerrit Gommans stuurde de ruin Zenito Hanover na wat ereplaatsen terug op het zegepad. Hij won in 1.16,1 over 2100 meter. Richard Heynen had eerder op de avond met Victor Hallinck van eigenaar Henk van der Wetering genoegen moeten nemen met een tweede plek, maar zou later revanche nemen met zijn halfbroer Walter Hallinck. Dion Tesselaar sleepte met de driejarige Yves Boshoeve van Wiebe Landman de eerste Hollands getinte winst van de dag binnen in 1,17,9. De Invit Broline-zoon was als torenhoge favoriet vertrokken aan 1,40.