OPNIEUW EEN POOLS DE SNELSTE?

ZANDVOORT – De op donderdag te verrijden kortebaan van Zandvoort heeft een aparte plek in de vaderlandse drafsport. Niet alleen vanwege het hoge gehalte buitenlandse belangstellenden, Duitse toeristen pik je er zo uit, maar ook vanwege de licht oplopende finish aan de Zeestraat. Het Vincennes van de kortebaan werd de laatste jaren gedomineerd door de familie Pools, al is dat geen uitzondering.
Vorig jaar werd Zandvoort gewonnen door Aad Pools, die met Caretto As zegevierde door in de eindstrijd Seth met John Dekker te kloppen. Laatstgenoemde combinatie is dit jaar één van de revelaties op de kortebaan. In 2006 was Adonis Guard met Manon Pools de beste, maar ook haar voorgangers droegen de achternaam Pools: Ruud in 2005 met Hot Water en Aad met één van zijn favoriete kortebaners, German Diabolo.
In 2003 was Robin Bakker met Randy Boszorg er de sterkste. Daarvoor konden Raindance Way (John de Leeuw, 2002), Le Bon Kievitshof (Aad Pools, 2001), Apache (Huib van den Heuvel, 2000) en Kibo Wix (Sjaak Sijm, 1999) worden gehuldigd.