ORANJE BOVEN IN DINSLAKEN

DINSLAKEN – In de weken dat de baan van Alkmaar de poorten gesloten houdt, trekken Nederlanders massaal de grens over om op de vergelijkbare baan van Dinslaken het grote geld binnen te halen. In een van de hoofdnummers van de dag was het echter de traditioneel in Duitsland rijdende Gerrit Gommans die met Zenito Hanover naar de winst reed. De ruin boekte zijn tiende zege op rij (!) en was sinds begin 2007 niet meer buiten de eerste twee aankomenden te vinden.
Wim Duivenvoorden maakte eveneens een succesvolle trip naar de 800 meter-baan. De voorheen bij Aad Pools actieve draver bezorgde de familie Gerrits een mooi succes. De Helmonders zijn op Duitse bodem trouwens wel wat gewend. Vorig jaar won men nog met Lotis Photo immers de Duitse Derby.
Vites Buitenzorg maakte sinds anderhalf jaar weer eens zijn optreden over de grens, de laatste tijd was hij vooral actief in het montégenre. Nu werd hij door Tom Kooyman naar de bloemen gereden, hoewel de uiteindelijke winnaar even gepasseerd leek te zijn door Nimbus. De pupil van Piet Groot knokte zich knap terug. Ook Laura Burgerheide (Bas Crébas) keerde terug in Duitsland met een zege. Na tien maanden rust sloeg de merrie van Meindert Terpstra uit Noorbergum meteen weer toe. Mooi was ook de winst van Ben Nevis, die door Rick Wester naar de bloemen werd gestuurd. Het was de eerste winst in de loopbaan van de ruin van liefhebber Piet van den Oord.