ITALIAANSE WINNAAR IN PRIX DE FRANCE

De Prix de France is een prooi geworden voor de Italiaanse hengst Exploit Caf, die door Jean Michel Bazire naar de bloemen werd gereden. De zoon van Toss Out en Vaiolet Caf werd vorig jaar onder de hoede genomen door Fransman Fabrice Souloy en groeide in mum van tijd uit tot een heuse Europese topper, met zeges in de Prix du Luxembourg en in de Gran Premio Lotteria Nazionale in Napels.

In Vincennes werd Exploit Caf de opvolger van de inmiddels als koerspaard gestopte Kool du Caux. Bazire was in 1999 ook verantwoordelijk voor de winst van Moni Maker, die daarmee destijds voor een unieke dubbelslag zorgde door niet alleen de Prix de France, maar enkele weken eerder ook de Prix d'Amérique te winnen. De winnaar van de laatste Amérique, Offshore Dream, moest nu met een vijfde plaats genoegen nemen. Stalgenoot Meaulnes du Corta werd knap tweede.
Op Vincennes werden meerdere topkoersen gelopen. De Prix de Munich ging naar Monte Georgio (Pierre Levesque), de Prix de Lisieux was een prooi voor Rite On Track (Eric Raffin) en de Prix Ephrem Houel ging naar Qualmio de Vandel in handen van Franck Nivard.