RISE AND SHINE HELEMAAL TERUG!

GELSENKIRCHEN – Een prachtig weekeinde voor de Vibelzee-stal van het duo Visser en Steensma, want met de zege van zowel Rise and Shine als Macadam Cowbow konden de eigenaren zondag weer twee nieuwe zeges bijschrijven. Vooral de winst van Rise and Shine zal met veel plezier zijn bekeken, want de voormalige Derbywinnaar sloot daarmee een langdurige blessureperiode af.
De inmiddels door Gerhard Holtermann getrainde hengst werd door Roland Hülskath uitgerekend in de met 3.300 euro gedoteerde Gerhard Holtermann-Rennen naar de bloemen gereden. De Derbywinnaar van 2002 lijkt weer uitstekend in vorm. Vibelzee vierde later nog een tweede zege. Macadam Cowbow, vorig jaar met Jos Verbeeck nog winnaar van de Grote Prijs der Lage Landen, haalde uit in een montékoers met de Duitse kampioene Marisa Bock. Ook de acht jaar oude ruin gaf daarmee een mooi visitekaartje af.
Er waren meer Nederlandse successen in Gelsenkirchen. Zo zorgde Reinier Feelders met Vieri Buitenzorg voor de grootste verrassing van de dag, terwijl amateur Nico Post zijn uitstapje ook bezegelde met een knappe winst. Duindigt's draver van het jaar Terminator was met een tijd van 1.15,0 zelfs de snelste winnaar van de dag. Vooral de laatste halve kilometer was imponerend. De koploper zette in die fase achteloos 1.09,8 neer!