ANNEMIEK BEEKMAN ZESDE OP EK

KOPENHAGEN – In het over slechts drie koersen bestreden EK voor amatrices heeft Annemiek Beekman uiteindelijk beslag gelegd op een zesde plek. In haar eerste optreden in Odense kon de Zandvoortse met een outsider niet meer dan wat punten sprokkelen, tijdens de tweede wedstrijddag in Kopenhagen schoof ze met een knappe derde plek nog flink omhoog in het klassement. Winnares werd de Francaise Morgane le Xevier.
Na de koersen in Odense leek de strijd al beslist omdat titelverdedigster Julia Kaskovskaja uit Rusland met een eerste en tweede plek bijkans onbereikbaar was voor de concurrentie. De Hongaarse Andrea Nagyvary had met een derde en een eerste plek weliswaar ook goed gescoord, maar zou tijdens de slotdag net als de 29-jarige koploopster niet meer in actie komen.
Daardoor kon alleen Morgane le Xevier na haar tweede plek achter Kaskovskaja als enige nog op gelijke hoogte komen met de Russin. De pas achttien jaar oude Franse slaagde wonderwel in die opdracht en werd vervolgens na optelling van de gelopen tijden uitgeroepen tot Europees kampioene in een titelstrijd die al voor de start tot een farce werd vanwege het gebrek aan paarden.
1. Morgane Le Vexier – Frankrijk – 23
2. Julia Kaskovskaja – Rusland – 23
3. Andrea Nagyvary – Hongarije – 23
4. Laurence Kindler – Zwitserland – 19
5. Lone Hermansen – Denemarken – 18
6. Annemiek Beekman – Nederland – 16