VIRGILL BOKO WINT UET-SERIE!

VINCENNES – Wie er na zijn fantastische prestaties in eigen land nog aan mocht hebben getwijfeld, weet inmiddels wel beter: Virgill Boko is Europese topklasse en misschien nog wel een klasse meer. Dinsdagavond boekte Hugo Langeweg jr opnieuw een fantastische zege met de hengst in de schiftingskoers voor de Grote Prijs van de UET.
Plaatsing voor de eindstrijd later deze maand in het Noorse Bjerke leek bij het uitrijden van de laatste bocht al niet meer mis te kunnen, maar doordat de Schagerbrugger met zijn Derbywinnaar naar buiten werd gedrongen, leek het achterhalen van koploper Private Love met Jorma Kontio een utopie. De hengst liet in de laatste rechte lijn nog maar eens zien welke zeldzame klasse hij tot zijn beschikking heeft. Met een machtige slotrush achterhaalde hij Jorma Kontio's Private Love en won in een zelfs voor Vincennes opvallende tijd van 1.12,9.
John de Leeuw was actief met Victor Lavec. De vierjarige liep een verdienstelijke koers, maar speelde in de slotfase geen rol van betekenis.
De uitslag
1 Virgill Boko (Hugo Langeweg jr) 1.12,9
2 Private Love (Jorma Kontio) 1.13,0
3 Princess Foot (Yvex Dreux) 1.13,0
4 Power Jet (Pierre Levesque) 1.13,1
5 Premiere Speed (Franck Nivard) 1.13,1