PERSBERICHT KH & RV 'Groningen'

Op de fiets of achter het paard op de drafbaan Groningen

PUTTEN/GRONINGEN – De paardenraces op vrijdag 1 juni aanvang 15.30uur hebben in Monolietvloerenbedrijf G. van den Bor uit Putten een betrokken dagsponsor. De winnende pikeurs hebben deze dag de mogelijk om de ereronde te rijden achter hun winnende draver of op de mountainbike die als ereprijs ter beschikking is gesteld. De kans is niet denkbeeldig dat eigenaar Gijs van den Bor zelf weer op één van de fietsen naar huis kan, want hij rijdt in de eerste koers kanshebber Uniek Buitenzorg. Iedere betalende toeschouwer en de leden van de Koninklijke Harddraverij- en Renvereniging 'Groningen' loten mee om ook een mountainbike te winnen op de baan. Ook interessant is een kwartetjackpot van 9.000 euro die voor de wedder op de juiste paarden ligt te wachten.

Sportief gezien heeft het nog jonge jaar al veel geboden in Groningen. Boeiende koersen met spannende aankomsten waren meer regel dan uitzondering en de betere paarden traden al aan op de sintels van het Groninger Stadspark. Dat is ook nu het geval, want een zeer aantrekkelijke Zilveren Stakes heeft een vol deelnemersveld getrokken en is het topnummer van de dag. In deze koers komen onder andere Liberte Toujours met Kurt Roeges en Une de Bleu met Maria Poort elkaar tegen. Beiden wonnen onlangs op de baan van Alkmaar een Stakeskoers en zijn in topvorm. De winst is niet vanzelfsprekend wat met Urania Stardust en pikeur Cees Kamminga komt een baanspecialist aan de start, terwijl Rob de Vlieger met Victor Bas een paard voor de kar heeft die in Groningen nog de Sweepstakes Trials won. Het veld herbergt nog veel meer kwaliteit en bijna alle 11 de deelnemers zullen zich met het idee de koers te kunnen winnen in het strijdgewoel storten. Het belooft een spannende aangelegenheid te worden.
De vele toeschouwers die tot nu toe steeds in het Stadspark aanwezig zijn kunnen genieten van in totaal 9 koersen. De sponsor, zelf ook een enthousiast pikeur, stapt op de sulky in de eerste koers achter Uniek Buitenzorg. De snelle vosmerrie won vorig jaar ook al op Groningen in de www.erway.nl/ Fatima Koopman-prijs ook toen met Van den Bor op de sulky. De concurrentie is ook nu hevig, want met Vicky's Thrust en Jeroen Engwerda staat ook nu een Sweepstakes Trial winnaar aan de start en de draver Tim Trot met Rob de Vlieger verkeert in topvorm. Desondanks zou het een prachtige gelegenheid zijn voor Uniek Buitenzorg om de dagsponsor nog meer in het zonnetje te zetten.
Monolietvloerenbedrijf G. van den Bor uit Putten is een gerenommeerd bedrijf met aantal prachtige projecten op zijn naam. Monolitisch afgewerkte betonvloeren zijn betonvloeren die aansluitend op het storten en verdichten een oppervlaktebewerking ondergaan waardoor een dicht en in het algemeen glad oppervlak ontstaat dat na verharden rechtstreeks aan verkeer kan worden blootgesteld. De vloeren van Van den Bor zijn onder andere toegepast in de Rembrandt Tower in Amsterdam, bij Giant Europe BV in Lelystad, Scheepswerf Bijlsma in Lemmer en bij Nieuwe Weme in Heerenveen en talloos veel andere kleine en grotere projecten. In Groningen onder andere bij Ballast Nedam en op de NAM locatie Grijpskerk. Van den Bor is een prima partner voor ieder bouwbedrijf. Een kwalitatief hoogstaand bedrijf dat tot zijn recht komt op de mooiste drafbaan van Nederland.

FOTO: Gijs van den Bor zal als pikeur actief zijn met Uniek Buitenzorg, een kanshebber op 1 juni in de eerste koers. ( Foto Richard Wagenaar/www.erway.nl)
Deze foto is vrij van rechten voor gebruik bij dit persbericht.