WICKY DE VIKING EN SUNZI NOVEMBER STERK IN TRIALS

De Sweepstakes Trials vormen ieder jaar een mooi ijkpunt voor de komende klassiekers. Ook nu drukten enkele kandidaten voor de Derby hun neus reeds aan het venster, waarbij met name het optreden van Wicky de Viking na wat mindere prestaties opvallend was.

Sweepstakes Trials

Wicky de Viking kende een moeizame seizoenopening, maar bewees vrijdag op het Stadspark dat hij ook dit jaar weer een van de troeven van stal Mollema is in het driejarigencircuit. In handen van Rick Wester bleef hij concurrent Wichita River drietiende seconde voor, de onderlinge verschillen tussen de Derbykandidaten lijken vooralsnog te verwaarlozen. De tijd van 1.17,0 over de afstand van de komende Sweepstakes was overigens imponerend voor de winnaar van de Jonkerprijs en de Productendraverij!
Sunzi November deed het in zijn Trials aanzienlijk kalmer aan, maar misschien hoefde de kapitaal gefokte hengst met Hugo Langeweg jr in de sulky ook niet veel sneller om Watch the News voor te blijven.
De goed gedoteerde koers om de Bronzen Stakes leverde de derde winst op rij op voor Vilas Boko met Robin Bakker. De hengst leverde een mooie slotaanval af en verdiende daarmee opnieuw vier mille voor eigenaar Granton Stables.
De openingskoers werd een prooi voor Joop Pool, die daarmee zijn dertiende seizoenzege behaalde en derde staat op de ranglijst der pikeurs. Voor Vasco, een halfbroertje van Peter Strooper's oude crack Komet November, was het de eerste winst in zijn prille loopbaan.
Woody Woodpecker is een naam die een draver op voorhand al een bepaalde populariteit meegeeft. Met Jeroen Engwerda won de drie jaar oude zoon van Castleton Bass zijn eerste koers in een overigens nog niet zo snelle tijd. De ruin lijkt nog wel wat meer in zijn mars te hebben.
Eigenaar Piet Siderius ziet tegenwoordig met toenemend plezier de talentvolle Willem de Jong op de sulky stappen. De leerling wint tegenwoordig aan de lopende band en dat was vrijdag in Groningen niet anders. Opnieuw was dat met Terrific Score, die de Oranjewouder in maart ook al de eerste winst in zijn loopbaan bezorgde.
Tom Kooyman had in de vierde koers dubbele kansen met respectievelijk Jaelle Grolloo (gereden door Ruud Pools) en de Franse Nautilus Marboula, die door de trainer uit Limmen zelf werd gereden.

Laatstgenoemde overmeesterde in de slotfase zijn dappere stalgenote nog maar net. De Franse ruin heeft in eigen land, mede door blessures op jonge leeftijd, weinig startkansen. In Groningen voelt hij zich, getuige zijn tweede zege, prima thuis.
Vishandelaar Henk Tammenga zegevierde met Upy Sea, een uiterst trouwe merrie die bij haar rentree nu zelfs een eerste plaats wist te behalen.
Tim Trot ontpopt zich als een heuse baanspecialist. De zoon van Paul Trot werd dit keer door zijn trainer Rob de Vlieger makkelijk naar de winst gereden.
Taros Sammer debuteerde in 2003 op de baan van Groningen met een tweede plaats. De hengst won sindsdien vier keer in Wolvega, maar troefde nu verrassend een heel regiment sterke tegenstanders af op de Groningse sintels. De stal van rijder Arend de Wrede lijkt in vorm te komen!