ACHT KOERSEN OP DUINDIGT IN AANLOOP NAAR NIEUW RENSEIZOEN

WOLVEGA – Waar in Wolvega een dag eerder enkele nationale subtoppers hun opwachting maken, moet Duindigt het vooral hebben van aanstormend talent. In Wassenaar staan tussen de deelnemers aan de acht draverijen best paarden van wie we in de nabije toekomst gaan horen.

Oude vorm hervonden

In de openingskoers lijkt Second Sycamore een deelnemer te zijn die haar oude vorm langzaam maar zeker weer heeft hervonden. De merrie wordt intussen weer getraind door Theo de Mol, de man die vorig jaar na een vervelend incident bij een ereronde met dezelfde merrie een gecompliceerde beenbreuk opliep. “Maar het gaat inmiddels de goede kant op”, aldus de manegehouder die Second Sycamore in handen heeft gegeven van Ruud Pools. De oud-kampioen is de vaste rijder van de merrie, al wist streekgenoot John Dekker er maandag ook nog mee te winnen in Alkmaar. De koers wordt nu verreden op de kleine Nootdorp-piste die de combinatie ook wel moet liggen.
In de tweede koers ligt het voor de hand dat twee recente winnaars, Woodland Valley met Hugo Langeweg jr en Eye Catcher met Kurt Roeges, de eerste viool spelen. De laatste is volgens trainer Jan van Dooyeweerd al wat minder groen aan het worden.
Vervolgens is het de beurt aan de montédravers. Op papier is Randey di Angeli met Linda Hamming de meest ervaren deelnemer, de merrie werd laatst in Wolvega ondanks een foutje nog knap derde. De vraag is echter wat Johan in deze discipline kan. De tienjarige veteraan wordt gereden door Nicky Hollenberg. Als de Fransman zich snel aanpast aan een koers ´onder het zadel´, moet hij hier op zijn pure klasse de hoofdrol kunnen opeisen.
In de eerste kwartetkoers treedt Venice Starlake aan met Hiltje Tjalsma. Misschien dat de combinatie van oude glorie en topvorm hier de juiste blijkt. Venice Starlake was als tweejarige op haar best toen ze onder meer de Jofferprijs won, terwijl haar rijdster momenteel in grootse vorm steekt. Afgelopen maandag boekte ze in Alkmaar drie zeges, een voor een amatrice zeldzame score.
De amateurs speelden een belangrijke rol bij het doorgaan van het programma, want ook de zesde en achtste koers worden door de liefhebbers afgewerkt. Oorspronkelijk zouden deze twee koersen als één draverij verreden worden, hetgeen een boeiend duel zou hebben opgeleverd tussen Terminator, Tears of Fire, Renegate B en Rih Frisia (eerste afdeling) en Uruguay River, Patty Shoeing, Siebren Jubilee, Sterre Kesbo en Robin Schermer, die nu in de slotkoers starten. De voorlaatste draverij brengt negen subtoppers aan de start. De eerste koers is om 13.30 uur.