KWARTET HAALT UIT IN DINSLAKEN

DINSLAKEN – In Alkmaar kon men alle ingeschreven dravers niet kwijt, mede een reden voor enkele trainers zondag ook hun heil te zoeken in Dinslaken. Met veel oranje succes, want liefst vier zeges waren het gevolg van Nederlandse stuurmanskunst. Gerrit Gommans, Angela Spanjaard, Cees de Leeuw en Simon Woudstra waren hiervoor verantwoordelijk.
Het betrof trouwens allemaal rijders die normaliter hun pijlen toch al op het Duitse koerswezen richten. Gerrit Gommans was de eerste die won. Voor de vierde keer op rij reed hij Romario Kandia dit jaar naar de bloemen. De door Brigitta ter Schure gefokte ruin is daardoor dit seizoen nog altijd ongeslagen.
In het 'trabreiten', de duidelijke Duitse aanduiding voor het montégenre, boekte Angela Spanjaard na bijna één jaar weer een succes met Pepino Axkit. In Duitsland is het koersen onder het zadel van minder hoog niveau dan in ons land, hetgeen de kans op succes natuurlijk wat groter maakt.
Simon Woudstra werkte met Datamon een succesvolle koers af, hetgeen de tweede zege betekende in de loopbaan van de hengst.
Cees de Leeuw bewees in de slotkoers zijn klasse met Cromme. Hij reed voor de eerste maal met de draver, die normaal met eigenaar Hermann Kraum in de kar aantreedt. De Leeuw, al jarenlang succesvol in Duitsland, zette zijn debuut met Cromme onmiddellijk om in een afgetekende zege.