Passionate Glide imponerend

LEXINGTON – Hoewel Passionate Glide vrijdagnacht haar eerste nederlaag van het seizoen leed, won ze even later in een race-off de Kentucky Filly Futurity. De nederlaag werd haar bezorgd door Queen Serene en trainer en rijder Trond Smedshammer, die in een snelle tijd de tweede heat won. In de eindstrijd nam de dochter van Yankee Glide revanche op Queen Serene.

Ron Pierce bracht de Jimmy Takter-pupil soeverein naar de zege. De winst werd onder frisse weersomstandigheden begroet met een ovationeel applaus door het publiek. De winnende rijder had even daarvoor de toeschouwers al vermaakt door bij het passeren van Queen Serene een ‘afscheidsgebaar’ naar Trond Smedshammer te maken. In de tweede heat was Queen Serene zo snel geweest dat zij een uit 1996 stammend merrierecord van Continentalvictory uit de boeken liep. De derde heatwinnaar Four Starz Lindy kwam in de race off niet meer aan de start.

Na zijn zege meldde Pierce dat Passionate Glide een grote kans hoort te maken op de titel Paard van het Jaar. Bovendien vermoedt hij dat de merrie bij de grootsten van haar soort hoort als het om de afgelopen decennia gaat. “Ze hoort bij de categorie Moni Maker en Continentalvictory.”