NEDERLANDSE KOLONIE HAALT UIT

DINSLAKEN – Hoewel het percentage winnaars dit keer eens niet tot de honderd procent reikte, lag het aantal Nederlandse winnaars in Dinslaken maandag natuurlijk weer aan de hoge kant. Yvonne Wagenaar, Jesse ter Borgh, Michael Schmid namens Toine Schoonderwoerd, Wim van Buytene en Bas Crébas behoorden tot de rijders die de bloemen op konden halen.
Een uitstekend debuut in Duitsland maakte Pauline aus Elten in handen van Yvonne Wagenaar. Na drie aansprekende prestaties in Nederland won de dochter van Hans Boshoeve de openingsdraverij van start tot finish in 1.18,0. De winnende draver is eigendom van Max van Emmerik.
More Diamonds blijft met Jesse ter Borgh mooie prestaties leveren. De Amsterdamse leerlingpikeur reed de door Klaas de Wrede gefokte merrie in een rappe 1.17,4 naar de bloemen. De combinatie was als grote favoriet aan het karwei begonnen.
De eerste winst in haar loopbaan was er voor Zvetlena Fortuna met Michael Schmid. De driejarige Rite On Line-dochter had aan een scherp eindschot genoeg om de reeds negen jaar oude Supatron H met Simon Woudstra terug te wijzen in de koers voor de beginnersklasse. De winnende merrie is gefokt door eigenaar Antoine Schoonderwoerd uit De Bilt.
Wim van Buytene stuurde Yfrie Beemd in 1.18,4 naar zijn vijfde seizoenzege. De zoon van Santana Boko en Greet Buitenzorg is eigendom van Diana Plantenga. De slotdraverij ging naar Bas Crébas die Yonker Fanatic in 1.19,0 naar huis reed. De hengst klopte de in Nederland zo succesvolle Warber Kingly.