FRAAI DEBUUT YOOP IN DUITSLAND

DINSLAKEN – Ook maandag ging het gros van de zeges in Dinslaken naar Nederlandse rijders op een dag dat Roland Hülskath uithaalde met drie zeges: eerst met Elias Joy en vervolgens Vesper Scimitar. De uit het entrainement van Marcel Hauber afkomstige topfavoriet zette de snelste tijd van de dag neer met 1.17,2 over 2100 meter. De ruin van Stal Terschelling steekt in een bloedvorm. Zege nummer drie boekte Hülskath eveneens met een Nederlandse draver. De Coktail Jet-dochter Wedgwood Valley was te sterk voor de Mollema-pupil Paycheck.
Meest opvallende aankomst vond plaats in de zevende draverij van de dag. Met Don Jupp (Michael Schmid), Super Jo (Cees Kamminga) en Monsun (Gerrit Gommans) werden drie paarden op één rij als eerste genoteerd. In de openingskoers was de winnaar makkelijker aan te wijzen. Gorgio Crown was met Gerrit Gommans in de sulky vanaf de start niet bij te benen voor de concurrentie en won in 1.18,1.
Een in Duitsland debuterende draver reed eveneens naar de winst. André Bakker sloeg toe met Yoop van het Wedkantoor Schagen.