DIEGO GUAPA SOLEERT NAAR ZEGE

DINSLAKEN – Op de maandagse meeting van de baan van Dinslaken was de Nederlandse kolonie weer sterk vertegenwoordigd, hetgeen uiteraard ook meerdere overwinningen opleverde. Zo sloeg Tom Kooyman wederom twee keer toe, waarmee de Limmer in de Duitse klassementen steeds hoger komt te staan.
Michael Nimczyk schreef in Dinslaken nu al het eindklassement van de NRZ Profi Cup op zijn naam. Daarvoor was een tweede plek met Gimmick As in de voorlaatste meetellende koers voldoende. De Duitse Gouden Helm is door Gerrit Gommans nu niet meer te achterhalen. De winst in deze koers ging naar Diego Guapa, tegen wie in handen van Tom Kooyman ook nu geen kruid was gewassen. Met bijna drie seconden voorsprong boekte de Wibona-hengst zijn negende seizoenzege. Ook met Quick du Vivier was Kooyman opnieuw succesvol. De hengst was in de koers voor de topklasse vertrokken aan een cote van 1,20 en maakte die favorietenstatus eenvoudig waar.
Roland Hülskath won liefst drie koersen. De 34-jarige pikeur reed eerst Zanne Flevo van Marcel Hauber en Willem Hamming naar de zege. Vervolgens leverde hij voor een andere Nederlandse trainer, Jos Oorthuysen, ook nog eens Doris K af in de winnaarsring om in de slotkoers ook nog eens de sterkste te zijn met Wedgwood Valley. Laatstgenoemde is een dochter van Czarin Windspiel, ook de moeder van de voormalige Derbywinnaar Milo Windspiel.
Michael Nimczyk had voor trainer Gerrit Westerveld een winnend ritje met dank aan Figaros Boy.
In Dinslaken wordt Zazou Enzelens inmiddels een imponerende seriewinnaar. De driejarige werd door Rob de Vlieger volkomen volgens verwachting van de wedders naar de winst gereden. De ruin van Gerard Brouwer won in 1.19,6.
De meeting werd geopend met een zege van Spendic Boy, waarmee dekhengst Spendic van Casper Veldink ook in Duitsland steeds meer aan de weg timmert. De winst werd behaald in handen van Peter Poen.