DUBBEL VOOR TOM KOOYMAN

DINSLAKEN – In het Duitse Dinslaken hielden de Nederlanders maar weer eens huis. Zo scoorde VDRP-voorzitter Tom Kooyman twee knappe overwinningen en ging de winst in de hoogste winsomklasse naar Unexpected Well.

Een van de belangrijkste koersen was de laatste editie van dit jaar in de strijd om de Ladytrab-Cup, waar de winst ging naar de 23-jarige Silvia Raspe. De stiefdochter van onze landgenoot Reinier Feelders had aan een tweede plaats met Lion Furniture genoeg voor de winst in het totaalklassement. De zege in de slotrit van deze amatricecompetitie ging naar de Zwaanshoekse Hiltje Tjalsma, die met de ruin Tim Trot het gehele veld terugwees. Stalgenote Sierra Angel reed naar de bloemen in handen van Jan-Thijs de Jong. Een winnende serie van vier zette Quatuor du Bouffey inmiddels neer. Maandag was de vosruin met Tom Kooyman duidelijk te sterk voor de concurrentie. Ook met de drie jaar oude General November-zoon Born to Compete was Kooyman eerder al in een koers de sterkste geweest. Daarmee was hij de enige rijder die twee keer zegevierde.
Robbin Bot onderstreepte zijn glanzende vorm met een zege met Unexpected Well. In de snelste tijd van de avond (1.17,4) wees de combinatie Tibor Sammer (Niels Jongejans) terug. Jongejans ging overigens niet zonder bloemen huiswaarts. Hij won nog wel met Youcancallme Al van eigenaar Leusink. Cees Kamminga won voor de totalisator weliswaar met Iwanow, maar moest in werkelijkheid wel de buiten weddenschappen lopende Evil Knievel met Frank Kelm voor laten gaan.