ROBBIN BOT IS VOORTAAN RO-BOT…

Gewaagde uitspraken doen is makkelijk, ze waarmaken is vers twee. Robbin Bot hoopte dit jaar een klassieker te mogen winnen. Zo ver is het nog niet gekomen, maar de leerlingpikeur timmert wel heel nadrukkelijk aan de weg om een reputatie op te bouwen. In positieve zin, want maandag won hij liefst vier koersen in Dinslaken. Robbin Bot is voor even Ro-bot!
De derde oktobermeeting op de baan van Dinslaken zal Robbin Bot niet licht vergeten. De achttienjarige Nederlander won maandag vier van de tien koersen op de baan aan de Bärenkamp. Meteen in de openingskoers zegevierde de leerling met Yell on Quick, waarmee hij voor de grootste verrassing van de avond zou zorgen. De zoon van beroepstrainer Hans Bot hield daarbij Yardomeadow van de zege. Ook de wimst van Bot met Laura Burgerheide kwam voor menigeen onverwacht. Hij benutte zijn startpositie aan de relingzijde, nam direct de kop, dicteerde het veld verder een rustig tempo en hield zo reserves genoeg over voor een effectieve eindsprint. De merrie is eigendom van fietsenhandelaar Meindert Terpstra, die eerder dit jaar twee deelnemers in de Duitse Derby had.
Moeilijker had Robbin Bot het met Vaar Well. De SJ's Photo-dochter – net als Yell on Quick eigendom van Anton Wilderbeek – kwam bijna gelijktijdig over de meet met Veronique Boshoeve, maar behield gering voordeel. De vierde winst van de rijder uit Otterlo liet vervolgens even op zich wachten. Met een andere Wildebeek-exponent, Unexpected Well, schreef de jeugdige rijder echter toch nog zijn vierde winst bij.
Rick Wester reed voor trainster Maria Poort een winnaar in de vorm van Topshine Diamant, gefokt door Michel Poort die nog altijd eigenaar is van de Rise and Shine-zoon. In de slotfase hield hij daarbij Zillion EMC met Simon Woudstra van het vege lijf.
De door Dirk Riemersma gefokte Chingagchook schreef de amateurkoers op zijn naam in handen van Jörg Hafer. De combinatie hield daarbij Empire Hanover met Hiltje Tjalsma achter zich. Winst was er eveneens voor Zur Beuckenswyk, die daarmee Niels Jongejans een nieuw hoofdstuk in zijn succesvolle seizoen opleverde. De draver uit de stal van werkgever en schoonvader Henk Hamming uit Oudeschoot had aan een kilometertijd van 1.20,9 genoeg. Voor de ruin was het zijn eerste Duitse optreden.