HOLLANDSE SLAG OP DUITSE BODEM

Een vrij zeldzaam fenomeen vond zondag plaats op de baan van Gelsenkirchen, waar een kwartetkoers werd gewonnen door de torenhoge favoriet Candles N Caviar (aan 1,40) met Michael Schmid uit Oberhausen, maar het spelletje desalniettemin niet werd geraden. De winnende draver wordt getraind door Age Posthumus uit Koekange.
Jan van Dooyeweerd reed naar de bloemen voor de Haarlemse slager Peter Wisker, die zelf aanwezig was om de winst van zijn Yankee Attack in een rappe 1.16,2 te bekijken. Overigens won fokker Frans Ottersberg even later op de middag ook nog zelf met een halfzusje van Yankee Attack, namelijk Winning Attack.
Ook Wilco van der Jagt had vanuit Wuustwezel de trip ondernomen. Hij zag zijn Italiaanse hengst Miracle Lavec winnen met de Duitse gastrijder Thomas Panschow in de sulky. De eerste amateurkoers van de dag leverde eveneens Nederlandse winst op met Zilverboy Worthy.
Eigenaar Piet Groot heeft aan Wim Robel een leuke aankoop. De ruin werd door de in Duitsland altijd succesvolle Tom Kooyman in een rappe 1.15,2 naar de zege gestuurd.
Rick Wester kreeg een mooi gastritje voor Siem Hartman. Met Vlam van de Leye won hij in 1.16,3. Een leuk succes was er voor Benjamin, die voor Ron Pijning won met Roland Hülskath in de sulky in 1.17,7.