STAL VAN ROB DE VLIEGER OP DREEF DINSLAKEN

Dinslaken time, Dutch time… Op de door financiële problemen geplaagde baan was maandag onder meer Rob de Vlieger perfect op dreef. De Zwaanshoeker noteerde als trainer drie overwinningen, waarvan hij er zelf twee voor zijn rekening nam. Uiteraard schroefde Hiltje Tjalsma het dagtotaal nog even op.

Maandag profiteerde de Nederlandse stal Gerrits van de talenten van Tim Schwarma. Zijn winst met Alicia Way was natuurlijk sensationeel. De merrie had drie jaar lang nauwelijks op normale wijze de meet bereikt en won nu plotseling aan een uitbetaling van meer dan honderd tegen één! Super Williams (Cees de Leeuw) zal met zijn tweede plaats geschrokken zijn van zijn onverwachte opponent.
Meer Nederlands was natuurlijk de dubbelslag die Rob de Vlieger aan de Bärenkamp boekte. Voor Robin Ganzinotti bracht hij baanexpert Gandalf Hanover in 1.18,5 overtuigend naar de winst. Vervolgens was hij ook trefzeker met Ybex Boko. Als trainer was de Zwaanshoeker zelfs goed voor drie overwinningen. Empire Hanover werd in een amateurkoers naar de winst gereden door zijn partner Hiltje Tjalsma. De ruin van Wil Visscher had 1.18,7 over de kilometer nodig.
Michael Nimczyk leidt na maandag nog in de NRZ-Profi-Cup, maar onze landgenoot Gerrit Gommans verkleinde de achterstand wel door een tweede plek met Monsun. Die koers werd gewonnen door White le Blanc met Patrick van Ooyen. De ruin is een zoon van Dolf Rieken's prijsmerrie Cousin Wolvers. Nimczyk kwam in deze koers niet in actie, maar verzorgde vervolgens voor Wiebe Landman nog wel een winnende rit met Utah Boshoeve die in 1.17,6 aftikte.
Nog spannender is de strijd in het kader van de Ladytrab-Cup, waarin amatrices strijden. Silvia Raspe leidde maandag Udo Hazelaar naar de zege en kwam daarmee op gelijke hoogte van de leidende Anke Börnig. De Nederlander Reinier Feelders is trainer van de Divinator-zoon.
Jan Wagenaar Jr houdt de naam van de familie regelmatig hoog in Duitsland. Dit keer won hij met zijn eigen Zus Wielinga, een dochter van Gigant Neo en Pam Wielinga. Zaterdag gaat halfzusje Ada Wielinga zich in Wolvega proberen te plaatsen voor de Productendraverij.