HOLLANDERS HOUDEN WEER HUIS

Voor Duitse begrippen was de wijze waarop de 34-jarige Roland Hülskath met twee zeges zijn voorsprong in de jacht op de Duitse pikeurstitel uitbreidde misschien het belangrijkste wapenfeit van de koersdag in Dinslaken. Het gat met achtervolger Michael Nimczyk bedraagt nu drie zeges. In Nederlands opzicht was de dubbelslag van Tom Kooyman en die van de Belg Robin Vercammen natuurlijk opmerkelijk.
Koploper Hülskath won achtereenvolgens met Cobiro As en vervolgens met Yankee Rose, laatstgenoemde komt uit het entrainement van Paul Hagoort. De winst in 1.18,0 betekende de 114e seizoenszege van de pikeur. Yankee Rose rekende af met wat mindere Nederlandse prestaties en klopte nu Udeo Kandia (Jim Gommans) en Wedgwood Valley met Robin Vercammen.
Maar ook Tom Kooyman was twee keer trefzeker. Bij de eerste winst profiteerde de Limmer met Yoe Boko in 1.18,8 van een fout van Yorin Neyenrode met een oud-leerling van Kooyman in de sulky, Rick Wester. Vervolgens was het raak met de Golden Sund-zoon Visconti. De klasserijke draver die opgroeide in de Wieringermeerpolder bij de familie Vergay liep met 1.16,7 de snelste tijd van de dag. Hij is eigendom van Ed Burggraaf.
Robin Vercammen won eveneens twee keer. De Belgische rijder heeft zijn werktrerrein inmiddels vanuit ons land naar het oosten verplaatst, al kwam hij de laatste tijd ook weer vaak in België in actie. Met Vondel Park won Vercammen nu voor de vijfde maal op rij. De Comets Tail-zoon werd nog gefokt door Henk Schavemaker uit Assendelft. Vercammen won ook met de ruin Le Beau van Manfred Mandrella.
Erik van den Bergh is succesvol in de strijd om de Dintrab-Cup der Rheinischen Post. De amateurrijder werd in de negende koers van de twaalf meetellende draverijen met Christa's Diamond tweede. De koers werd een prooi voor Jojo Sigero van eigenaar Gijs van der Bor met Silvia Raspe. De stiefdochter van de Nederlandse trainer Reinier Feelders staat nu derde in het klassement.
Een makkelijke zege was er voor Zsa Zsa Victory met Thomas Panschow in de beginnersklasse. De door Leo Kokkes getrainde dochter van Naction Skoatter won met overmacht in 1.20,4 en is zoals vrijwel alle Victory-dravers gefokt door Hendrik Pol. Tycona Byd won met Hans Bot. De merrie van Bert-Jan van der Sluis tikte af in 1.20,2 over de kilometer.