VEEL ORANJEZEGES IN DINSLAKEN

Ne enige weken gedwongen rust vanwege de baanproblematiek in Duitsland, werd maandag weer gekoerst in Dinslaken. Als vanouds waren het de Nederlandse gasten die huishielden. Het werd bijvoorbeeld een mooie dag voor Antoon Wilderbeek, die zijn fokproducten Waarempel Well en Unexpected Well zag winnen.
De snelste tijd van de dag kwam op naam van Sir Groenhof, die met Tom Kooyman tot 1.17,2 over 2100 meter kwam. Meer moeite moest Simon Woudstra doen bij zijn eerste zege na zijn comeback in de sulky. Vooral in de laatste rechte lijn moest Woudstra, net hersteld van een ziekte, alle zeilen bijzetten om de merrie Scarlet Liberty naar de winst te rijden.
Diamond Hallinck (een samentrekking van de namen van vader en moeder: Diamond Way en Flair Hallinck) van Henk van de Wetering werd door Roland Hülskath naar de bloemen gereden, maar het was voor de aanhang wel even peentjes zweten, omdat een langdurig onderzoek van het comité plaatsvond. De winnende combinatie zou in de laatste rechte lijn van haar lijn zijn afgeweken. Ondanks een boete van 25 euro werd de combinatie echter gehandhaafd. De als tweede aankomende Robbin Bot werd voor hetzelfde vergrijp – maar in ergere mate – gestraft met een rijverbod van zeven dagen.
John Westenbrink was de meest succesvolle rijder van de avond. De 27-jarige Nederlander besliste met Unexpected Well de vierde koers van de dag in zijn voordeel en schreef niet veel later met My Special Prayer een tweede zege bij op zijn palmares. De ruin is een zoon van de bij ons als stayer populaire hengst Gold Arrow. Fokker Antoon Wilderbeek zag overigens met Waarempel Well nog een van zijn paarden als eerste over de meet gaan. Robbin Bot was ondanks een koers in het buitenste spoor de sterkste van het veld.