VEEL ORANJEZEGES IN HOOKSIEL

Niels Jongejans beleefde een prachtige koersdag op de baan van het Duitse Hooksiel, in het 'Friesland aan de andere kant van de grens'. De Zaankanter opende op de druk bezochte grasbaanmeeting met een zege van You cant't be me. De zoon van Buvetier d'Aunou en Ma At Frisia van eigenaar Van der Veen won in 1.21,6 over 2200 meter. Later tijdens de meeting won Jongejans ook nog met Terry H van liefhebber Nanno Mulder.
Natuurlijk was ook Sjoerd van der Galien weer uit Appelscha naar Hooksiel afgereisd. In het boeiende hoofdnummer won hij met Ryan G Boko met klein verschil voor Probes Star met Robin Bakker. In deze met twee mille gedoteerde koers over 2600 meter werd Jongejans ook nog eens derde met Kiwi du Vivier uit het entrainement van Frank Westerveld. Later in het programma sloeg Van der Galien nog toe met Indigo Man van Johannes Kramer. De zeven jaar oude ruin is de laatste tijd goed op dreef op de grasbanen.
Patrick van Ooyen was de sterkste in een koers over 2200 meter, waarin hij met Why Not Frisia, nog gefokt door de al genoemde Johannes Kramer uit het Friese Buitenpost, zegevierde. De ruin zette een tijd neer van 1.22,5 over 2200 meter. Woody Boko werd in een koers voor amateurrijders naar de winst gereden door Trudy Schroor. De hengst van eigenaar Willem Vermaning won in 1.21,5 over 1700 meter. Dit keer greep Sjoerd van der Galien met Ralph BS wel naast de winst.