MOOIE WINST VOOR YCEWATER

De annulering van de meeting in Alkmaar dreef maandagavond minder Nederlanders naar Dinslaken dan mocht worden verwacht. De eerste zege met een Nederlands tintje kwam op naam van Roland Hülskath, die voor eigenaar Sytze de Hoog uit Groningen de goede Toya Clover naar de winst stuurde. De dochter van Keller Lobell triomfeerde in een tijd van 1.17,1 over 2100 meter. Naast de inspanningen van De Hoog zelf, bemoeit ook Arnold Mollema zich uiteraard met de training van de merrie.
In Een zijn Rosalie Janssen en Luit de Vries de laatste maanden succesvol actief en hun voormalige Derbykandidaat Ycewater was maandag het lopende bewijs van die stijgende prestatiecurve. De vier jaar oude merrie werd door Luit de Vries zelf in 1.17,1 naar de bloemen gereden.
Ook Henk Grift heeft over aandacht niet te klagen. De altijd opvallend aanwezige trainer laat het rijden vaak over aan andere pikeurs, maar klom maandag zelf weer eens in de sulky. Met succes, want in zijn handen reed Chippy naar de overwinning. De draver van Karin Kauczinski zette een tijd neer van 1.18,3 over 2100 meter.
In een amateurkoers over 2100 meter was Erik van den Bergh de sterkste met Trojan Kievitshof uit het entrainement van Rob van Toor. Amateurrijder Van den Bergh, die ooit zijn eerste zege boekte in Schaesberg met Early Buitenzorg, stuurde de ruin van Piet Eygelsheim in 1.18,4 naar de winst.
In de slotfase van het programma was er ook nog winst voor Udeo Kandia van Brigitta ter Schure. Jim Gommans nam de honneurs waar achter de ruin.