PRACHTIG SUCCES STAL QUATTRO

De E3 Prijs voor merries is in het Zweedse Gävle een prooi geworden voor My Love Di Quattro. De door Stal Quattro uit Bolsward gefokte merrie zegevierde in een tijd van 1.13,5. De dochter van Love You en Sanne Idzarda verbeterde het staande koersrecord, dat overigens ook al gevestigd was door een ‘Nederlands' gefokt paard. Vala Boko won in 2006 met Jorma Kontio in 1.14,2. De Open klasse van de E3 Prijs werd gewonnen door favoriet Red Hot Dynamite.
My Love Quattro komt op een mooie erelijst te staan, als opvolger van onder andere Lie Detector (2007) en Mystical Ann (2008). Eerder kwamen ook merries als Rae Boko, Giant Diablo en Needles'n Pins al op die lijst. My Love Di Quattro werd naar de zege gereden door Ulf Ohlsson en wordt getraind door Petri Salmela.
Red Hot Dynamite won met Per Lennartsson de open versie in 1.12,9. De door Michael Schmid gereden Zola Boko leek even illusies te mogen maken, maar eindigde in 1.14 in het geslagen veld. Red Hot Dynamite werd opvolger van Maharajah. Het koersrecord bleef in handen van Going Kronos met 1.12,2.