SUCCESSEN OP BAAN VAN JÄGERSRO

Twee maal was Langeweg Jr hem met Marco di Jesolo te snel af, maar eenmaal verlost van zijn kwelgeest heeft Zola Boko in handen van Michael Schmid dan toch de eerste winst in zijn loopbaan geboekt. De hengst van de Nederlandse stal Vibelzee JDS Racing won op de baan van het Zweedse Jägersro in 1.15,3 over 1640 meter. De door John Bootsman gefokte Goetmals Wood-zoon hoefde overigens slechts af te rekenen met een gering aantal tegenstanders.
Er was in de Zweedse plaats meer Nederlands succes. Fokkers Dirk en Martin Lukje zagen hun Cuba Libre in handen van Preben Kjarsgaard naar de vierde winst in zijn loopbaan snellen. De zoon van de Franse hengst Ganymede en de Duits/Amerikaanse merrie Keys Bonaire won in 1.14 vlak. Zijn record staat inmiddels al op 1.13,7, gelopen op zijn thuisbaan Halmstad.
Ook de door Fred Maarsen gefokte Udo Kievitshof mocht zich melden in de winnaarsring. De zeven jaar oude ruin van Jasper Roos was bij Peter Strooper al een geweldig koerspaard en seriewinnaar en won nu voor de tweede maal op rij in Zweden. Dit keer was Erik Adielsson de winnende rijder. Bij zijn vorige winst in Kalmar had de gewezen Duitse Derbykandidaat zijn record al gedrukt naar 1.13,4.
Een fraaie tweede plaats was er nog voor Yvet de Bellouet met Patrick de Haan. De dochter van Jag de Bellouet en Refreshing Wish scoorde met deze tweede plek een lucratief resultaat.