ROY HORN OP DREEF VOOR KOKKES

De Diamond Way-zoon Roy Horn wint momenteel aan de lopende band. Maandag was het in Dinslaken opnieuw raak. De ruin greep in handen van Didier Kokkes met succes naar de macht en boekte zijn derde winst op rij. De door het publiek tot outsider gebombardeerde combinatie troefde Typical Meadow (Tom Kooyman), Soulmate (Roland Hülskath) en Ventura HH (Niels Jongejans) af.
Vooral het optreden van de een week eerder in Alkmaar nog fraai winnende Typical Meadow bleek een deceptie. De ruin wilde er nauwelijks iets van weten in de jacht op succes. Voor Roy Horn was de tegenstand van de andere zegekandidaten uiteindelijk te overwinnen.
Voor de eerste maal werd Yum Yum Butcher (Robbin Bot) geklopt op de baan van Dinslaken, maar de zege bleef wel in Nederlandse handen. De winst ging namelijk naar You cant be me met Niels Jongejans. De ruin is een zoon van de merrie Ma At Frisia en werd nog gefokt door de in Frankrijk actieve Tjitse Smeding. De Belgische pikeur Robin Vercammen zegevierde met Vondel Park. Die leverde eigenaresse Marleen Princen een nieuw succes op. Vondel Park klopte onder meer Dolly De Linde (Thomas Panschow) en Trojan Kievitshof (Rob van Toor). Winst was er in Dinslaken ook voor de door Meindert Terpstra gefokte Gardy Burgerheide (met Peter Poen), de drie jaar oude Freiherr As-zoon Zilver As (Robin Bakker) en Yorin Neyenrode (Rick Wester), die zich nu seriewinnaar mag noemen. Ook deze ruin is een zoon van Freiherr As en in bezit van de combinatie WS Fish/Tarsal Koos Minck.