ICARE DE BOIS JAAGT OP BILD POKAL

Op de baan van Mönchengladbach heeft Icare de Bois uit het entrainement van Henk Grift de Bild Pokal Trials II gewonnen. In handen van Europees kampioen Roland Hülskath won de combinatie na een spannende finish. De 'echte Bild Pokal' wordt op 1 mei in Gelsenkirchen verreden.
De hengst wordt sinds drie maanden getraind door onze landgenoot Henk Grift en toont zich een bijzonder karaktervol paard. In de slotfase leek hij te moeten buigen voor Schalom met Gerhard Biendl, maar won met halslengte voorsprong alsnog. De tijd van 1.13,3 was fenomenaal, want het betekende een verbetering van het baanrecord met ééntiende seconde. De Italiaanse hengst, eigendom van de Belgische Tanja Bonte, begint steeds meer de grote verwachtingen in te lossen, als zoon van de gewezen wereldrecordhouder Pine Chip en Prix d'Amérique-winnares Dryade de Bois. In de Bild Pokal zal hij straks zwaardere tegenstand ontmoeten dan in deze met 10.000 euro toch al mooi gedoteerde Trials. Urban Beuckenswyk (Jeroen Engwerda) werd derde.
Hülskath was verder nog succesvol voor 'Holland' met Jaras Lonny en Corami Boszorg. Jaras Lonny wordt getraind door oud-Uitgeester Harry Pools. Corami Boszorg is eigendom van Dirk van Gelder. Verder was er nog winst voor Walker Vrijthout – voorheen in Alkmaar vooral succesvol met Tom Kooyman – in handen van de Duitse topamatrice Rita Drees en de Fransman Quabaleros die door Reinier Feelders naar de bloemen werd gereden.