OORTHUIJSEN HAALT UIT

De Nederlandse kolonie kwam maandag weer met een flinke serie zeges huiswaarts vanuit Dinslaken. Rick Wester slaagde er in twee koersen te winnen.
De eerste Nederlandse winst werd door een Duitse pikeur binnengesleept. Zilveren helm Roland Hülskath bracht voor trainer Jos Oorthuijsen de torenhoge favoriet Doris K (Love You-Balanced Thoughts) naar de bloemen. De familie Kok zag hun ruin winnen in een makkelijke 1.18,1 over 2100 meter. Inmiddels bleek Doris K reeds vier keer onklopbaar op de baan aan de Bärenkamp. Later zou Hülskath voor Dirk Knoops ook nog Soulmate naar de bloemen rijden. Hij klopte daarbij Wildkaiser Montana (Tom Kooyman), die bij het seizoendebuut nog de grote vorm ontbeerde. Ongetwijfeld een kwestie van tijd. Voor de wel in blakende vorm stekende stal van Henk Grift reed Hülskath zijn derde zege van de avond binnen. Met de Italiaanse hengst Idontshare As klopte hij Yfrie Beemd (Robbin Bot) en Indigo Man (Tom Kooyman).
Rick Wester zette met Waldrose Boshoeve in 1.16,8 de snelste tijd van de dag neer. De merrie is nog altijd in bezit van fokker Wiebe Landman en wordt getraind door Jos Oorthuijsen. Later mocht Wester met Yorin Neyenrode nog een bos bloemen ophalen namens Oorthuijsen. De geboren Alkmaarder reed voor de combinatie WS Fish/Tarsal Koos Minck de zoon van Freiherr As en Broad Daylight naar de winst.