TWEE DUITSE ZEGES ROBBIN BOT

DINSLAKEN – Voor Robbin Bot was de maandagse sessie in Dinslaken een uiterst geslaagde. Net als voor professional Uwe Zevens was de jeugdige pikeur twee keer succesvol op de baan. Seriewinnares Argentini boekte haar vijfde overwinning en heeft eveneens Nederlandse wortels. De merrie is immers een dochter van de hengst Kareca Boko, die het bij onze oosterburen de laatste maanden uitstekend doet met talloze winnaars.
Dat Robbin Bot op de baan van Dinslaken uit de voeten kan, bewees hij vorig jaar al want hij was er de meest succesvolle leerlingpikeur. Op de halvemijlsbaan won hij ook maandag twee keer en beide malen was dat afgetekend met respectievelijk Yum Yum Butcher en Year of Transs R.
De winst van Yum Yum Butcher was de meest overtuigende van de avond en Year of Transs R, vorig jaar nog deelnemend aan de Duitse Derby, was eveneens niet te belopen en zette de snelste tijd van de dag neer. De firma Bot was trouwens behoudens die twee zeges toch wel succesvol. John Westenbrink met Unexpected Well en La Differenza, plus Ybe (Robbin Bot) en Uranus Vivant (Michelle Kokkes) reden bij de eerste drie. Beide winnaars uit de stal van Hans Bot zijn eigendom van Cees Guldemond.
Europees kampioen Roland Hülskath reed voor trainer Wim Duivenvoorden de vierjärige Yfrie Beemd van start tot finish naar de winst. Misschien helpt het als er zondag in Groningen dekbonnen van vader Santana Boko in de aanbieding zijn.