VIER ZEGES STAL VAN DOOYEWEERD GELSENKIRCHEN

Voor de stal van Jan van Dooyeweerd zijn de ritjes vanuit Hoofddorp naar Gelsenkirchen wekelijks lucratief. Ook na de meeting van zondag kon de trainer bijkans een bloemenzaak beginnen, met liefst vier overwinningen waarvoor hij zelf niet eens op de kar hoefde te klimmen. Amatrice Paula Bakker en rechterhand Ruud Pools zorgden met een dubbel voor de successen.
Drievoudig nationaal kampioen Ruud Pools scoorde voor de stal de eerste winnaar van de dag met de vier jaar oude Radjaro. De Franse ruin van eigenaar Segerius won in 1.19,9 en bleef daarmee ook in zijn tweede start ongeslagen. Zijn tweede zege boekte Pools met Uruguay River, die Koos Minck al zovele mooie momenten bezorgde. De zevenjarige ruin tikte nu af in 1.17,6.
Ook Paula Bakker reed twee paarden naar de bloemen. De Noordlarense was met Wico Toscana op dreef voor het eigenarenduo Knulst/Kuipers. De zoon van Kuipers’ dekhengst Pim Wielinga was met 1.17,1 één van de snelste winnaars van de dag. Ook met Upcoming River (eveneens van Koos Minck) was de amatrice succesvol. De combinatie had aan een tijd van 1.17,9 genoeg voor de bloemen. Reinier Feelders beleefde eveneens een prima zondag, want twee van zijn paarden werden als winnaar afgevlagd. De eerste was de markante schimmelruin Thor Boshoeve, een zoon van de onlangs overleden dekhengst Diamond Way. De winnende kilometertijd van 1.16,7 was voor Gelsenkirchener begrippen goed te noemen. De trainer zag later ook Sylvia Raspe nog winnen met Vaudeville K die zijn achterletter dankt aan fokker Jan Knol. De Extreme Aunou-zoon won in 1.17,9.
Ook Marcel Hauber was als trainer aanwezig in het Roergebied. Eerste rijder Robin Bakker pakte voor de stal uit Deurze de winst met Vitesse Charisma.