STAL VAN DOOYEWEERD OP DREEF

GELSENKIRCHEN – Op een dag dat de inmiddels 66 jaar oude kampioensamatrice Rita Drees uit Gronau met de ruin Höwings Kumpel naar de bloemen reed op de baan van Gelsenkirchen, was er ook regelmatig succes voor de stal van Jan van Dooyeweerd. Niet in deze koers trouwens, want de Hoofddorpse Paula Bakker moest met seriewinnaar Uruguay River genoegen nemen met een tweede plaats. De moeizaam dravende Jap for Ever werd derde. Ook met Wallstreet werd oud-Groningse Bakker nog tweede.
Ook met favoriet Ukano Limburgia (Ruud Pools) moest de stal van Van Dooyeweerd nog genoegen nemen met een plaats die geen recht gaf op bloemen, in dit geval de zesde. De draver van de Haarlemse Stal De Kleine Hout moest zich gewonnen geven tegen de Strausie-dochter Utah Alki met Rob de Vlieger. Die combinatie bleef daarmee dit jaar ongeslagen. Ruud Pools werd wel winnaar met de verrassende Radjaro, een Franse ruin uit het entrainement van Van Dooyeweerd. De stal zag verder Mario van Dooyeweerd nog winnen met de oertrouwe Tara Pavas.
Winst was er ook voor Silberpfeil in handen van Gerrit Gommans. De schimmelhengst (Dustin Columbus-Bellfrana) won in 1.21,1 over 2000 meter. Roland Hülskath won daarnaast nog met de Nederlandse hengst Wahtamin, destijds nog gefokt door Leen Paardekooper.