TALENTEN ALTIJD BLIJ MET ALKMAAR

Leerlingpikeurs zijn de basis voor de toekomst van de drafsport. Maandag zijn er op het ovaaltje van Alkmaar weer diverse aanstormende talenten actief.
Twee kanspaarden zijn er maandag zelfs voor Dennis Minnema, die in april 2007 met Talent Future tijdens een draverij over de uitzonderlijke afstand van 1100 meter zijn eerste zege boekte op de baan van Wolvega. De negentienjarige Emmeloorder is de laatste tijd in de winning mood en staat inmiddels op twaalf overwinningen. Als het tij een beetje meezit, haalt hij dit jaar misschien al zijn dertigste zege, waarmee hij tevens een goede kans zou maken op de nationale leerlingentitel. hij krijgt van werkgever Bas Crébas alle kans zich te ontwikkelen. Ook met dank aan zijn eigen paard Vollpix Himya. Sinds hij de merrie eind vorig jaar overnam van een eigenaar uit Leidschendam, is Minnema zes keer in Alkmaar gestart met zijn aanwinst.
Minnema komt ook in actie met de snelle Uriah Heep, die zelfs enige tijd in Zweden furore maakte, nadat ze met Hans Crébas meeging naar Zweden waar ze begin 2007 haar snelle record van 1.14,1 neerzette.
De merrie liep de laatste jaren talloze goede koersen, zonder overigens te winnen, want voordat ze onlangs met amateur Fred Handelaar weer eens bloemen ophaalde, was het alweer ruim vier jaar geleden dat ze dat had gedaan.