TOPDAG STAL VAN DOOYEWEERD

GELSENKIRCHEN – Trainer Jan van Dooyeweerd beleefde zondag één dag voor zijn verjaardag vijf jubelmomenten op de baan van Gelsenkirchen. De Hoofddorper zag zijn personeel van de ene naar de andere zege snellen.
De eerste zege van de stal werd afgeleverd door Paula Bakker. De 29-jarige dochter van oud-beroepstrainer Jan Bakker uit Noordlaren blijkt bij de liefhebbers een grote slokop te worden en is misschien wel de grote concurrente van Hiltje Tjalsma, de regerende nationale kampioene bij de amatrices. Met haar ervaring, ze begon als zeventienjarige te koersen, weet Bakker ook outsiders naar de winst te sturen. Overigens was de eerste winnaar Wico Toscana wel degelijk één van de favorieten. De zoon van Pim Wielinga en Sun van de Lente won in 1.17,5 over 2000 meter. De tweede zege van Bakker kwam tot stand met Ukano Limburgia, eigendom van een regiment stamgasten van het Haarlemse café De Kleine Hout. De winnende tijd van 1.15,9 was opvallend.
Ruud Pools kreeg twee winnaars voor de kar. Eerst reed de 55-jarige oud-kampioen de Incredible Crafts-zoon Wietse Charisma naar de bloemen. Met Wall Street moest Pools er wat harder aan trekken. De vijf jaar oude zoon van Giant Cat en Ditka Pride won in 1.17,0. De vijfde winst voor de stal van Van Dooyeweerd kwam tot stand door de oertrouwe merrie Tara Pavas. De draver van eigenaar Willemse uit Zwaanshoek won in 1.16,4 met leerlingpikeur Mario van Dooyeweerd.