ORANJE BOVEN IN DINSLAKEN

DINSLAKEN – De baan van het Duitse Dinslaken was maandag weer eens het domein van de Nederlandse afvaardiging.
In Duitsland houdt men zich net als bij ons niet meer bezig om de strijd om de Gouden Helm. Die gaat in Nederland opnieuw naar Hugo Langeweg Jr, in Duitsland wordt Michael Nimczyk de nieuwe titularis nadat hij zondag vijf zeges boekte in Mönchengladbach. Europees kampioen Roland Hülskath moet zich tevreden stellen met een tweede plaats. In Dinslaken werd hij met Icetiger Diamant teruggewezen door Cees de Leeuw en zijn Super Williams. De ruin won in 1.17,8.
In de koers voor de topklasse domineerde Sir Groenhof met Tom Kooyman. De combinatie klopte in dit goed gedoteerde nummer Wyard Beuckenswyk (Hugo Langeweg Jr). In de zesde koers greep Langeweg Jr vervolgens wel de winst, met dank aan Doris K, die zich uitstekend thuisvoelt in Dinslaken. In ons land heeft het talent meer moeite om te winnen.
Ook Rob de Vlieger reed een winnaar. Met Gandalf Hanover, Derbydeelnemer in Duitsland, reed hij in 1.18,7 naar de bloemen. Voor Stefan Schoonhoven was er een zege met Vulcano ZR, die Kooyman's Quick du Vivier voorbleef in 1.19,3. Overigens met klein verschil, want Quick du Vivier kreeg laat de vrije ruimte. Kooyman zou later nog wel een tweede overwinning boeken, met dank aan Charlice. De slotkoers had met Lion Furniture (Silvia Raspe) wederom een Nederlands tintje.