SENSATIE MET DANK AAN GOMMANS

DINSLAKEN – Op de drafbaan van Dinslaken regende het maandag weer Nederlandse zeges, waarbij de meest opvallende die van Gerrit Gommans en zijn Cardoro was.
Liefhebber Ottersberg opende de meeting met een glansrijke zege van Vic Attack. De man die zijn paarden op geheel eigen wijze traint, is ook de fokker van de ruin die in Gelsenkirchen al eens een serie van elf zeges op rij neerzette. Die baan gaat rechtsom, maar ook de andere kant op bleek de vijfjarige bij zijn debuut in Dinslaken uit de voeten te kunnen. Vervolgens reed Niels Jongejans de eveneens in Dinslaken debuterende Wiba Inova naar een zege. De merrie blijkt voor eigenaar Sjerps uit Hoorn een goede aankoop te zijn geweest. Een van de hoofdnummers ging van start met Vasco (Niels Jongejans) als favoriet, maar de winst in dit nummer ging volkomen onverwacht naar een andere landgenoot: Gerard Gommans met Cardoro.
Jeroen Engwerda stuurde Rudy Pierre met succes naar Duitsland. De uit Frankrijk afkomstige driejarige werd door André Bakker naar de bloemen gereden. Uit de stal van Mieke van der Meer ging Universal Boshoeve met Peter Poen naar de winst. Een andere zege met een Nederlands tintje was die van Tutenchamon (gefokt door wijlen Peter Koppejan).