MOOI BEDRAG VOOR STICHTING

ALKMAAR – Onder fraaie weersomstandigheden werden op de drafbaan van Alkmaar op Tweede Pinksterdag weer drie minidraverijen afgewerkt. Naast de inzet van talloze pikeurtjes in spe met hun pony's werd ook geld ingezameld voor de Stichting World Transplant Games Nederland. Dit doel werd gekozen vanwege de gezondheidsproblemen van een deelneemstertje van het eerste uur, Emmy Wouda. Zij ligt in Groningen in het ziekenhuis in afwachting van een tweede levertransplantatie.
De deelnemers aan de Minidraverijen liepen met spaarpotten door het publiek om geld in te zamelen. Deze actie leverde uiteindelijk een bedrag op van 702 euro. Dit werd overhandigd aan de heer Van Ek van de stichting. Het feitelijke bedrag ligt hoger, want ook na de overhandiging waren er mensen die geld doneerden.
Ook voor Emmy Wouda was er een verrassing. Baanfotograaf Wim Huybers had een mooie collage gemaakt van de rijdster met haar eerste pony Little Girl.
Deze werd aangeboden terwijl initiatiefneemster Alie Luitjes telefonisch contact had met Emmy Wouda in het ziekenhuis. Haar drie zusjes en vader namen het cadeau in ontvangst.