NEDERLANDERS HEERSEN

DINSLAKEN – Met acht zeges was het maandag weer oogstdag voor de Nederlandse enclave in Dinslaken. Vrijwel alle koersen gingen naar Nederlandse rijders.
Het was op 29 oktober vorig jaar dat Aaron D.T. voor de laatste maal een koers niet in winst had omgezet. Vervolgens had de door eigenares Elke Borkes zelf getrainde zwartbruine ruin liefst zeven koersen op rij gewonnen. Met Cees de Leeuw kreeg die serie maandag als torenhoge favoriet een passend vervolg. Sneller was in de openingskoers Quick du Vivier met Tom Kooyman. Daarmee herstelde de hengst zich van zijn laatste mislukte optreden. De slotronden legde het duo solerend af.
De pas kort in Duitsland actieve Pull Over werd door Didier Kokkes meteen naar de bloemen gereden. Tijdens deze avond bevestigde ook The Rocket Bet (Simon Woudstra) zijn voorliefde voor de halfmijlsbaan van Dinslaken met een overtuigende 'van-start-tot-finish' zege.
Ook Yvonne Wagenaar reed een winnaar. Ze stuurde de sinds 2007 niet meer op Duitse bodem actief geweest zijnde Whitney Montana naar de bloemen. Watch this Diamond onderstreepte de huidige vorm van Hans Bot door als absolute favoriet te winnen. Ook Its my Life (Gerrit Gommans) droeg bij aan de Nederlandse zegereeks.
De eerste van de twee amateurkoersen werd gewonnen door Christa’s Diamond met Erik van den Bergh.