GRIFT WINT OP TELEVISIE-MEETING

GELSENKIRCHEN – In Gelsenkirchen werd bij grote uitzondering zondagavond gekoerst. Dit in verband met de uitzending van een televisieshow, waarbij beelden van de koersen rechtstreeks op één van de Duitse commerciële zenders te zien waren. Het gaf rijders als Roland Hülskath en Michael Nimczyk de kans een klein beetje in de voetsporen te treden van wereldrecordhouder Tim Tetrick door op twee banen te koersen gedurende één dag, al reed de 26-jarige Amerikaan vorig jaar een gemiddelde van dertien koersen per dag!
Omdat in ons land ook in Alkmaar werd gekoerst, bleef de Nederlandse inbreng zondagavond beperkt. Maar geen dag zonder zonder Hollandse zege. Dit keer was het Henk Grift die zijn Chippy na een koerspauze van drie maanden naar de bloemen reed. Ook Simon Woudstra reed opnieuw een winnaar. De in topvorm stekende rijder haalde uit met Vivaldi Teb.
De koersavond werd in verband met de show van Günther Jauch besloten met een koers waarop geen weddenschappen afgesloten konden worden. Oud-beroepsvoetballer Mario Bassler tipte voor de kijkers Admiral As en dat bleek bijna een juiste inschatting, maar de favoriet werd nog geklopt door Le bon Choix met Roland Hülskath. De avondmeeting was een groot succes. Niet alleen werd de koersdag op de baan goed bezocht, ook zat er tijdens de show een miljoenenpubliek aan de buis gekluisterd en waren de inzetten op de totalisator boven verwachting goed.