DUBBEL GOMMANS EN KOOYMAN

DINSLAKEN – De maandagse meeting in het Duitse Dinslaken kreeg een wel heel oranje lading. Liefst zes maal ging er een Nederlandse rijder als winnaar over de meet.
Dinslaken had het jaar 2007 vanwege technische problemen moeizaam afgesloten, ook de openingsdag van 2008 had met overlast te kampen. Nu was de regen wel heel nadrukkelijk aanwezig. Tom Kooyman is dergelijk weer wel gewend. Hij was de eerste Nederlandse winnaar van het jaar in Dinslaken met dank aan de Jag de Bellouet-dochter Pretty des Jipes. De merrie bevestigde haar favorietenstatus met een ruime voorsprong. Kooyman zal zich bij zijn tweede winst niet helemaal op zijn gemak hebben gevoeld, want vlak voor de koers brak een heftig onweer los boven de baan. Met Quick du Vivier haalde de Limmer echter toch een mooi resultaat binnen.
Gerrit Gommans kende eveneens een topdag. Met Zenito Hanover nam hij na bijna een volle ronde de kop over en won in een gezien de omstandigheden knappe tijd van 1.17,7 over 2100 meter. Voor Gestüt Lindenhof boekte Gommans later op de avond ook nog een zege met seriewinnaar Nico Diamond.
Simon Woudstra boekte een zege met Lincolns Crown. Gordon's was in handen van Hiltje Tjalsma weer uitstekend op dreef. Hij had op zijn lievelingsbaan sinds 20 november 2006 niet meer gewonnen, maar de amatrice uit Zwaanshoek haalde nu weer ouderwets uit.